Kunstbanken

Kunstbanke Hedmark Kunstsenter

Bildende Kunstnere Hedmark, Norske Kunsthåndverkere Øst-Norge og Hedmark fylkeskommune er stiftere av Kunstbanken. Dette samarbeidet mellom kunstner-organisasjonene og fylkeskommunen er enestående for en norsk kunstinstitusjon.

Stiftelsen ble opprettet i 1996 og flyttet inn i den gamle Norges Bank-bygningen sommeren 1997. Våren 2003 sto andre byggetrinn ferdig etter omfattende ombygginger og med nytt tilbygg. Arkitekter var Hamar-firmaet Andersen + Fremming. Etter siste ombygging har Kunstbanken åtte ulike utstillingsrom med tilsammen 440 kvadratmeter, eget formidlingsrom og restaurant.

Å få stille ut i Kunstbanken er likevel ingen selvfølgelig rettighet for medlemmer av Bildende Kunstnere Hedmark. Kunstbankens mål er å være den sentrale aktøren i formidling av billedkunst og kunsthåndverk i Hedmark. Senteret skal presentere et mangfold av kunstneriske uttrykk, herunder eksperimentell og nyskapende kunst.

Kunstbanken har en resepsjons-portfolio, lysbildearkiv og annet materiale for å representere BKHs medlemmer i forhold til aktuelle innkjøpere. Medlemmene må selv sørge for å holde Kunstbanken oppdatert om sine arbeider slik at de kan arbeide for oss på en profesjonell måte.

Se også www.kunstbanken.no